Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοφανής πρόκληση Τούρκου ισλαμιστή βουλευτή μέσα στην Ελληνική Βουλή
Πρωτοφανής πρόκληση Τούρκου ισλαμιστή βουλευτή μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο ισλαμιστής βουλευτής του κόμματος Ερντογάν, Οσμάν Ακίπ Μπακ, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κατηγόρησε την Κύπρο για μονομερείς ενέργειες και υποστήριξε ότι όλη η κυπριακή υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη.

Παίρνοντας τον λόγο σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας χωρίς μάλιστα να υπάρξει ουσιαστική απάντηση από την ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα όταν πήρε τον λόγο ο Τούρκος ισλαμιστής βουλευτής.

«Η Τουρκία δεν προσπαθεί να κάνει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο» υποστήριξε ο κ. Μπάκ και συνέχισε «Αντίθετα στη βόρειο Κύπρο υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες και ο τουρκικός στόλος μόνο στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων που έχει στην περιοχή – στα ανοιχτά της βόρειας Κύπρου – ενεργεί σεισμογραφικής φύσης έρευνες. Το Μπαρμπαρός διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες από πλευράς Κύπρου. Ολη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους».

Υποστήριξε μάλιστα ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για το μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Να υπάρξει σύγκλιση για την οποία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το 2008 αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία».

Παράλληλα είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» φράση που εκτός των συνειρμών που δημιουργεί επιχειρεί την προώθηση της πάγιας θέσης της Τουρκίας για την κατάργηση της ταξιδιωτικής βίζας για Τούρκους πολίτες.

Όλα αυτά την ώρα που τουρκική κορβέτα αλωνίζει στις θάλασσές μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου