Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε όχι στα Χριστιανικά έθιμα.. ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ..
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κατέθεσαν στη Βουλή 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα καθώς και τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, χαρακτηρίζοντας αυτές τις πρωτοβουλίες ως περιττές και προκλητικές δαπάνες..


Στην ερώτησή τους οι βουλευτές με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και την περικοπή δαπανών αλλά και μισθών και συντάξεων καλούν το κράτος να περιορίσει τις ελαστικές δαπάνες..

Με αυτή τη λογική αναφέρουν ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο λίγο πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα, καθώς και η πρόσφατη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, με τιμές αρχηγού κράτους, αφενός απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και αφετέρου μπορούν να λογιστούν ως περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα...

Επιπλέον οι «οχτώ» σημειώνουν ότι «η αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός και η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας με έξοδα του Ελληνικού κράτους δεν συνιστούν ούτε θρησκευτική υποχρέωση, ούτε καν μια μακραίωνη παράδοση και τονίζουν ότι για την περίπτωση του Αγίου Φωτό πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο έθιμο, που εγκαινίασε πρωτοβουλιακά ένας ιδιώτης το 1988 και κράτησε ως το 2000. Από το 2002 όμως και εντεύθεν η ευθύνη και η δαπάνη της μεταφοράς του Αγίου Φωτός πέρασε στο ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία που συνίσταται σε ειδική πτήση και μεταφορά με τιμές αρχηγού κράτους από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και, στη συνέχεια, σε ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας με τις οποίες το Άγιο Φως μεταφέρεται στις μεγαλύτερες Μητροπόλεις της Ελλάδας. Πέρα από το δυσανάλογα και πιθανόν ανάρμοστο στις περιστάσεις που ζει η χώρα μας κόστος, ας αναλογιστούμε επίσης ότι κανένα από τα κράτη με μεγάλο ποσοστό ορθόδοξων πιστών δεν ναυλώνουν αεροσκάφος για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός ούτε το υποδέχονται ως αρχηγό κράτους. Πρόκειται επομένως για μια όψιμη και αποκλειστικά ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία που δύσκολα απαντάται ακόμη και σε θεοκρατικά κράτη».

Σε ότι αφορά δε, στη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στα νοσοκομεία για προσκύνημα των πιστών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι «δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία τους και συνιστά ενόχληση σε ανθρώπους που είναι πιστοί άλλων δογμάτων ή άθεοι».

Κατόπιν όλων αυτών οι οχτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους Υπουργούς να απαντήσουν:

- Πόσο κόστισε την τελευταία χρονιά συνολικά (κόστος πτήσης, κόστος διαμονής, κόστος αγημάτων και άλλων τελετών και εκδηλώσεων, κόστος ειδικών πτήσεων για τη διανομή στις Μητροπόλεις της χώρας) η μεταφορά του Αγίου Φωτός για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

- Πόσο κόστισε η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

- Βρίσκεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης η κατάργηση αυτών των οπισθοδρομικών «εθίμων» του κράτους, καθώς και των δαπανών για την εκτέλεση τους από τις υποχρεώσεις του Ελληνικού Κράτους.

Οι ερωτώντες βουλευτές : Μπαλαούρας Γεράσιμος, Βάκη Φωτεινή, Γαϊτάνη Ιωάννα, Καββαδία Αννέτα, Καρασαρλίδου Ευφροσύνη, Κυρίτση Αγλαΐα, Σαμοϊλης Στέφανος, Τζούφη Μερόπη.


Επικαλούμενοι την οικονομική κρίση δεν ανέφεραν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώνονται με μισθό 8.000+€ την ίδια ώρα που ο μισός πληθυσμός είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, τα παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και 7.000+ Έλληνες έχουν ήδη αυτοκτονήσει (δολοφονηθεί) από την εξαθλίωση και την ανέχεια...


Όσον αφορά τις φράσεις "θεοκρατικό κράτος", "με έξοδα του Ελληνικού κράτους", "συνιστά ενόχληση σε ανθρώπους που είναι πιστοί άλλων δογμάτων ή άθεοι" κλπ., δεν έχουν κανένα πρόβλημα (το αντίθετο μάλιστα) να ανεγερθεί τζαμί στην Αθήνα με έξοδα του Ελληνικού κράτους, χωρίς να καν ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός αν συμφωνεί ή όχι για την ανέγερσή του, τζαμί που θα αποτελέσει πόλο έλξης των απανταχού ισλαμοφασιστών, λαθρομεταναστών κλπ λαθρεποίκων που μάλιστα ελληνοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών)..Τους έπιασε ο πόνος για το δήθεν κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και των Ιερών Λειψάνων Αγίων, την ίδια ώρα που δεν βγάζουν άχνα για τις μίζες του Χριστοφοράκου (αλήθεια..υπάρχει έστω και ένας που ζητεί γραπτώς την έκδοση του στην Ελλάδα..; ), για τις ΜΚΟ, τις μίζες στα εξοπλιστικά, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (άπαντες αθωώθηκαν), τις Offshore εταιρείες, την υπόθεση Φαλσιανί και γενικότερα το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί σε βάρος του Ελληνικού λαού εδώ και 40+ χρόνια..

Μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως οι περισσότεροι "προοδευτικοί" που τάσσονται κατά των Χριστιανικών εθίμων και παραδόσεων, είναι υπέρμαχοι του διεθνισμού (εθνομηδενισμού) και βάλλουν με κάθε τρόπο κατά της Ελληνικής ιστορίας, Θρησκείας και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Ελληνισμό και την πατριδογνωσία..Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ με φόντο την τουρκική σημαία και τον σφαγέα χιλιάδων Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ...Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την κατάργηση των παρελάσεων που τιμούν τις θυσίες όλων εκείνων 
που αποκαλούμε ήρωες και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας...


Δεν υπάρχουν εδαφικά σύνορα (όσοι πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας 
το έκαναν άσκοπα), υπάρχουν μόνο κοινωνικά σύνορα...Ας μην ξεχνάνε οι σταλινικοί, διεθνιστές, μαρξιστές, τροτσκικοί, μαοϊστές κλπ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τον όρκο που έδωσαν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, και ας μην ξεχνάνε οι Έλληνες πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο... 


«Ορκίζομαι,
εις το όνομα του Παντοδύναμού μας Θεού,
εις το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
και της Αγίας Τριάδος,
να χύσω και την υστέραν ρανίδα του αίματός μου,
υπέρ πίστεως και Πατρίδος.

Ορκίζομαι,
να μη βλέψω εις τα όπισθεν
εάν δεν αποδιώξω τον εχθρόν της Πατρίδος
και της Θρησκείας μου.

Ορκίζομαι,
«Ταν ή επί Τας» και «Νίκη ή Θάνατος»
υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.


ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ... ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου