Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Θεός να συγχωρέσει τον Στεφανόπουλο που έβλαψε την Ελλάδα
Όταν ανακοινώνονται θάνατοι σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας καί της Τέχνης υπάρχει ένας άγραφος νόμος: να εκφράζεται παντοιοτρόπως και από όλα τα ΜΜΕ η θλίψη ανθρώπων που τον γνώρισαν αλλά και αγνώστων προς αυτόν. Τηρείται επίσης η συνήθεια να καλλιεργείται ένα κλίμα συντριβής για τον πρόωρο ή αναμενόμενο χαμό του διάσημου τεθνεώτος. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του πρώην προέδρου της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.


Ο νεκρός παρουσιάζεται ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το έθνος και την πατρίδα με τρόπο επωφελή για τον λαό. Αυτό είναι ανακριβές. Μπορεί ο εκδημήσας να ήταν συμπαθής -τουλάχιστον στον ύστερο καιρό της πολιτικής του σταδιοδρομίας όταν λειτούργησε σαν υπάλληλος της κυβέρνησης Σημίτη- μια και η συμπάθεια εξαρτάται πάρα πολύ από την άποψη που εκφράζει η κατεστημένη ενημέρωση καί όλοι οι μηχανισμοί παραγωγής ιδεολογίας. Αυτά και επί Στεφανόπουλου και τώρα άνηκαν και ανήκουν στον χώρο που εξέφραζε και εκφράζει την κυβέρνηση Σημίτη, Παπανδρέου και την ευρύτερη Αριστερά - κομμουνιστική και "ευρωπαϊκή".

  
Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορούσε να ανεχτεί και να ξεπεράσει την πίκρα της ήττας. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας του χαρακτήρα του ήταν η αποχώρησή του από την Νέα Δημοκρατία όταν έχασε για δεύτερη φορά τις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία του κόμματος (1984, ηττήθηκε από τον Κώστα Μητσοτάκη). Η διαφορά του με την ΝΔ, δηλαδή, στην πρώτη φάση του σχηματισμού του κόμματός του, της ΔΗΑΝΑ, δεν ήταν πολιτική αλλά προσωπική.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος θεωρούσε πολιτικό θέμα το πρόσωπό του! Τίποτε περισσότερο. Στην συνέχεια, όταν ναυάγησε η απόπειρά του να υπάρξει πολιτικά μακριά από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκείνη την περίοδο, το 1995, οι εξελίξεις διαγράφονταν εξαιρετικά αρνητικές για το συνδικάτο που διέλυσε την Ελλάδα και ο Στεφανόπουλος αποδείχθηκε ένα χρησιμότατο και σωτήριο πιόνι και σωσίβιο για το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το κόμμα που κατέστρεψε το παρόν και υποθήκευσε το μέλλον πολλών γενεών Ελλήνων μπόρεσε να παραμείνει στην εξουσία μέσω Στεφανόπουλου, αφού βέβαια έλαβε και τις θετικές ψήφους της άλλης απόσχισης της Νέας Δημοκρατίας, της ΠΟΛΑΝ, την οποία είχε ιδρύσει ο Αντώνης Σαμαράς.


ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛΑΝ συνεργάστηκαν για να εκλέξουν τον κ. Στεφανόπουλο και εκείνος ουδέποτε διέψευσε τις προσδοκίες τους. Ο κ. Στεφανόπουλος καθ' όλη την διάρκεια της προεδρίας του αποδείχθηκε ότι ήταν απόλυτα προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των πολιτικών του Κώστα Σημίτη. (Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Στεφανόπουλος θα δικαίωνε την επιλογή του).

Επί των ημερών του Στεφανόπουλου έγιναν τα Ίμια. Παραιτήθηκε; ΟΧΙ.

Επί των ημερών του έγινε η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους. Δεν παραιτήθηκε.

Επί των ημερών του καταληστεύτηκαν οι Έλληνες με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Δεν παραιτήθηκε.


Επί των ημερών του προλειάνθηκε και το έδαφος για τον εποικισμό της χώρας από μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Δεν αντέδρασε. Αντιθέτως, στην περίπτωση Τσενάι, παραχαράσσοντας το νόημα μιας φράσης του Ισοκράτη και προβαίνοντας σε μια ερμηνεία που φανερώνει ή άγνοια ή δόλο εξίσωσε την ελληνικότητα με την... ελληνοφάνεια την οποία θα μπορούσε να έχει κάθε ξένος αν μετείχε σε μια παιδεία που ο Στεφανόπουλος χαρακτήρισε "ημέτερη", δίχως βέβαια να ορίζει ποιά χαρακτηριστικά τούτης της "παιδείας" την καθιστούν ελληνική.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν εκείνος ο θεσμικός παράγοντας που με ιταμό τρόπο πέταξε στο πρόσωπο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου τις υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν ήθελαν να αποχρωματιστεί εθνικά και θρησκευτικά το κράτος με την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.


Η παραβίαση της πλειοψηφίας της βούλησης των Ελλήνων προβλέπεται από το Σύνταγμα; Σίγουρα όχι.

Ομοίως δεν προβλέπεται και από το Σύνταγμα η ανοχή στην εξόφθαλμη και απροκάλυπτη νοθεία που έγινε στις εκλογές του 2000 από την κυβέρνηση Σημίτη.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έπρεπε να αντιδράσει; Δεν έπρεπε να μιλήσει; Στις αρμοδιότητές του δεν είναι να επιβλέπει και τον τρόπο με τον οποίο τηρείται ο εκλογικός νόμος και εφαρμόζεται η εκλογική διαδικασία;

Κακά τα ψέματα. Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ευγνώμων στο ΠΑΣΟΚ που τον ανέσυρε από την πολιτική αφάνεια και του χάρισε επί 10 έτη το δικαίωμα και το προνόμιο να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας και να απολαμβάνει όλες τις τιμές και τις υλικές αμοιβές που συνεπάγεται το αξίωμα.

Ο Θεός να τον συγχωρέσει γιατί η ιστορία δεν μπορεί νά συγχωρεί. Κάθε χριστιανός καί άνθρωπος με ευαισθησία λυπάται για τον θάνατο οποιουδήποτε συνανθρώπου του. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι παραγράφονται τα πολιτικά ατοπήματα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Φωτογραφίες - σύνδεσμοι Ancient King

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου