Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Όχι Χασάν, δεν είσαι Έλληνας...
Όχι Χασάν, δεν είσαι Έλληνας. Κι ούτε θα γίνεις ποτέ σου...

Και δεν στο λέω αυτό επειδή υποτιμώ τον δικό σου πολιτισμό. Ότι κι αν είσαι, άραβας ή λίβυος ή ασσύριος ή ινδομογγόλος ή σλάβος, φέρνεις κι εσύ μέσα σου κάποιον ιδιαίτερο τρόπο να ερμηνεύεις την παρουσία σου μέσα στον κόσμο.

Κάθε άνθρωπος φέρνει μέσα του ένα συλλογικό κώδικα αξιών και ερμηνειών, ακόμα κι αν η φυλή του ή η ορδή του, δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του γραπτού λόγου [αυτούς που ονομάζουμε εδώ στην Ελλάδα: μη-ιστορικούς πολιτισμούς].

Όχι, δεν στο λέω διόλου επειδή υποτιμώ τον μεγάλο πολιτισμό των Αββασιδών ή την κορυφαία πολιτισμική περίοδο του Άκμπαρ ή τα λαμπρά μνημεία της Άκρας και του Σαχ Τζιχάν ή τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πλευρές του πολιτισμού βουντού ή τις σαμανιστικές παραδόσεις των λαών του Καυκάσου.
Όλα αυτά είναι απολύτως σεβαστά Χασάν και σου ανήκουν - ή πιο σωστά τα φέρεις στο συλλογικό σου ασύνειδητο - ασχέτως αν τα γνωρίζεις ή δεν τα γνωρίζεις συνειδητά. Κι όλα αυτά που αποτελούν και οικοδομούν εσένα Χασάν, δεν ανήκουν σε μένα.

Όπως εσύ δεν είσαι Έλληνας, έτσι κι εγώ δεν είμαι βαβυλώνιος, νουμίδης, μογγόλος, καυκάσιος, μαγυάρος ή πέρσης.

Δεν μου ανήκει ο Ομάρ Καγιάμ Χασάν, όπως δεν σου ανήκει εσένα ο Αισχύλος.
Όχι επειδή ο Ομάρ Καγιάμ ή ο Αισχύλος αποτελούν προνομιακή κληρονομιά των αράβων ή των Ελλήνων - κάθε άλλο. Κι ο Ομάρ Καγιάμ κι ο Τζελαλαλντιν Ρουμι και οι αφρικανικές μάσκες, και ο Πλάτωνας ξεπέρασαν τα στενά άρια του τοπικού τους πολιτισμού και αναδείχθηκαν σε πανανθρώπινες αξίες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι έπαψαν να αποτελούν και σημεία αναφοράς στο συλλογικό ασυνείδητο ενός συγκεκριμένου λαού, μιας συγκεκριμένης φυλής, ενός συγκεκριμένου έθνους, που τα γέννησε...

Γιατί τόσο ο Αριστοτέλης, όσο και ο Μαϊμονιδης, Χασάν, δεν γεννήθηκαν έτσι στα ξεκούδουνα. Αποτελούν κι αυτοί με τη σειρά τους μεγάλους φάρους του πνεύματος, που όμως πάτησαν απάνω σε μια συλλογική ταυτότητα, σε μια συγκεκριμένη φυλετική και πολιτισμική παράδοση, για να δημιουργήσουν το έργο τους.

Ο Μότσαρτ κρύβει μέσα του τον Δούναβη, όπως και ο Γκάντι κρύβει μέσα τους τις Ουπανισαδ. Στον πολιτισμό δεν υπάρχει παρθενογένεση μελαψέ μου φίλε και για να φτάσει κάποτε να εμφανιστεί ένας Οδυσσέας Ελύτης πρέπει να προϋπάρξει ένας Όμηρος.

Ούτε εγώ, ούτε εσύ είμαστε φτερά στον άνεμο της ιστορίας Χασάν. Έχουμε ρίζες και στη γη μας και στους ουρανούς μας. Αυτές οι ρίζες, είτε μας αρέσει, είτε όχι μας διαφοροποιούν από τα ζώα της ζούγκλας και μας προσδιορίζουν ως ατομικές οντότητες, μέσα σε έναν ωκεανό συλλογικής ανθρώπινης ύπαρξης.

Αν δεν είμεθα Έλληνες ή Άραβες ή Ινδοί Χασάν, θα είμεθα ανθρωπόζωα σαν τον Μόγλη και θα λαλούσαμε τη γλώσσα των λύκων...

Δεν είσαι λοιπόν Έλληνας, Χασάν. Ο Όμηρος, ο Πλάτων, ο Αισχύλος, δεν σου ανήκουν. Και καλά θα κάμεις να εμβαθύνεις στην ουσία της ατομικής σου ύπαρξης και να ανακαλύψεις ποιοι ειναι οι δικοί σου Πλάτωνες και Όμηροι και Αισχύλοι. Όχι να έρχεσαι να λεηλατήσεις τους δικούς μου.
Γιατί πρέπει να ξέρεις καλέ μου ξένε, ότι ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει τη συλλογική του ταυτότητα, δεν πατάει πουθενά. Ξένος μένει πάντα και ημιτελής, όπως οι κερασιές που τις φύτεψαν πλάι στην αρμύρα της θάλασσας.
Δεν γίνεσαι καλύτερος με δανεικούς εαυτούς Χασάν.
Το πολύ να καταντήσεις ζώο, όπως ήδη σε έχουν καταντήσει αυτοί που σε έφεραν εδώ.

Όχι δεν είσαι Έλληνας Χασάν. Κατακτητής είσαι εδώ πέρα. Και μάλιστα λαθροκατακτητής που εκμεταλλευθηκες την προδοσία μιας δράκας αδηφάγων αρπαχτικών, για να 'ρθεις και να λεηλατήσεις τη χώρα μου.

Είσαι σαν τους παλιούς πειρατές Χασάν, που έκαμαν ρεσάλτα στα ποντοπόρα πλοία, αρπάζοντας ότι έβρισκαν στ' αμπάρια τους. Ακόμα όμως κι αν έκλεβαν το στέμμα της βασίλισσας, αυτό ξέρεις δεν θα τους έκαμε Βρετανούς. Κλέφτες θα τους έκαμε και τίποτα παραπάνω...

Ναι, ξέρω... Σε έπιασαν οι προδότες του Ελληνισμού και σου πιπίλισαν τα μυαλά...

Δεν υπάρχουν Έλληνες και άραβες, σου είπαν, ούτε έθνη, ούτε κράτη. Ταξικά αδέρφια είμαστε όλοι και όσα δικαιώματα έχεις εσύ σ' αυτή τη χώρα, άλλα τόσα και λιγότερα πρέπει να έχει ο Έλληνας!
Έτσι σου είπαν κι εσύ το δέχτηκες [όχι οτι το πίστεψες] γιατί έτσι σε συνέφερε. Γιατί δεν ήρθες εδώ στην Ελλάδα εξαιτίας του Επίκουρου ή των στωικών. Ήρθες ή ως λιποτάκτης ή για να πραγματοποιήσεις τη φαντασίωση του αμερικανικού ονείρου. Και γι' αυτό σε βόλευε να τους "πιστέψεις" παρ' ότι στις διαδηλώσεις που σε βάζουν να κάμεις, τους πετάς στα μούτρα το "Αλλάχ άκμπαρ". Μόνο που αυτοί οι οποίοι στα είπαν αυτά Χασάν, είναι οι ίδιοι οι εκμεταλλευτές σου!


Ένας προφανής λόγος για να οικειοποιηθούν τον Ηρόδοτο και την Άννα την Κομνηνη, οι κληρονόμοι των πολιτισμών του βουντού...

Νέοι ψηφοφόροι για τη ροζ συμμορία...
Υπάρχουν κι άλλοι...Θα σου εξηγήσω λοιπόν μελαμψέ μου ξένε, όσο πιο απλά μπορώ, πως γεννήθηκαν τα έθνη/κράτη και γιατί οι εκμεταλλευτές οι δικοί μου και οι δικοί σου, προσπαθούν λυσσαλέα να μας τα διαλύσουν [και το δικό μου και το δικό σου].

Τον παλιό καιρό λοιπόν, όταν υπήρχαν ακόμα οι αυτοκρατορίες, ο άνθρωπος ήταν σκλάβος στο μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη. Οι κυρίαρχοι της οικουμένης δεν ήθελαν ελεύθερους ανθρώπους, ούτε ελεύθερα έθνη, γιατί έτσι θα έχαναν τα μεγάλα πλούτη τους και την απόλυτη κυριαρχία τους. Γι' αυτό και έβλεπες να υπάρχουν οι λεγόμενες ιμπεριαλιστικές αυτοκρατορίες, που εξουσίαζαν πολλά έθνη μαζί και τους ρουφούσαν μέχρι και το μεδούλι τους.
Δεν υπήρχαν τότε Έλληνες ή Τούρκοι ή Μογγόλοι ή γιουρούκοι ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Υπήρχε η Οθωμανική αυτοκρατορία κι όλοι οι υποτελείς της λαοί ήσαν απλώς υπηρέτες του Σουλτάνου.
Τα ίδια και για τη Βρετανική αυτοκρατορία, τα ίδια και για την Γαλλική αυτοκρατορία, τα ίδια για όλα αυτά τα λυγκόρνια της ελεύθερης ανθρωπότητας.

Τα έθνη/κράτη που δημιουργήθηκαν μετά από πολλές επαναστάσεις και πολύ-πολύ αίμα, Χασάν, είχαν σκοπό να προστατεύσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, απέναντι στη βουλιμία του φεουδάρχη ή του αυτοκράτορα. Ανέστησαν την αρχέγονη Ιδέα του έθνους, η οποία ουδέποτε είχε εκλείψει από τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας και εξεγέρθηκαν ως έθνη, εναντίον των εκμεταλλευτών τους.

Όχι ως τάξεις όπως σου λέγουν οι καθοδηγητές σου.Δεν ήσαν κοινωνική τάξη οι μπολσεβίκοι. Δουλοι των τσάρων ήντουσαν κι ενώθηκαν για να τους ρίξοιυν. Άλλο αν μετά κάτι άλλοι τσάροι τους ανάγκασαν με το ζόρι να λέγουν πως είναι σοβιετικοί αντί να λέγουν αυτό που πραγματικά αισθανόντουσαν, πως είναι δηλαδή Ρώσοι η Ουκρανοί ή Σέρβοι ή Μαγυάροι. Γι' αυτό κι όταν γκρεμίστηκαν οι νέες αυτοκρατορίες των σοβιέτ, ξαναβγήκαν στην επιφάνεια τα έθνη και πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους...

Συλλογίσου μόνο Χασάν, ότι η δικιά σου η χώρα παράγει πετρέλαιο και η δικιά μου η χώρα παράγει ποιητές και μάρμαρα. Αν κάποιος θέλει τα δικά σου πετρέλαια και τα δικά μου μάρμαρα, ο καλύτερος τρόπος για να μας τα πάρει είναι να διαλύσει τα έθνη/κράτη μας που προστατεύουν το δικό μας βίος και να εγκαταστήσει στη θέση τους μια πολυεθνοτική αποικία σκλάβων όπως ήντουσαν παλιά οι αυτοκρατορίες, που θα τη διαφεντεύουν οι υποτακτικοί του, ενώ αυτός θα εκμεταλλεύεται και τα δικά σου πετρέλαια και τα δικά μου μάρμαρα.

Ε λοιπόν αυτό πάνε να πετύχουν καλέ μου ξένε τα αφεντικά της οικουμένης.

Να ξαναστήσουν τις παλιές αυτοκρατορίες που ρουφούσαν το μεδούλι των λαών, με μια διαφορά....
Δεν θα ειναι δυο και τρεις αλλά μια απέραντη παγκόσμια αυτοκρατορία, στην οποία δέκα αυτοκρατορικές οικογένειες θα ελέγχουν όλο τον πλούτο της ανθρωπότητας.

Σ' αυτή την παγίδα έχεις πέσει λαθροκατακτητή μου και τα σχέδια αυτωνών εξυπηρετείς εισβάλλοντας στη δικιά μου τη χώρα. Γι' αυτό άλλωστε καίνε τη δικιά σου τη χώρα κι εσύ αντί να κάτσεις να πολεμήσεις, προτιμάς να κάμεις ρεσάλτο στη δικιά μου, όπως όλοι οι βρωμιάρηδες πειρατές πριν από σένα...Όχι λοιπόν Χασάν, δεν εισαι Έλληνας. Κι ούτε πρόκειται να γίνεις ποτέ σου.
Λαθροκατακτητής είσαι και νομίζω ότι το καταλαβαίνεις μια χαρά, παρ' ότι μου παριστάνεις το θύμα και τον ανήξερο.

Κι αν ποτέ συμβει εμεις οι Έλληνες να ελευθερωθούμε κι από σένα κι από τους πατρώνες σου, θα σας πετάξουμε στη θάλασσα, Χασάν, με όλο τον σεβασμό στον ιδιαίτερο πολιτισμό σου, όπως το πράξαμε πολλές φορές στο παρελθόν μας...

Κι ας έχεις χαρτιά, που θα λένε πως είσαι έλληνας.

Όσο "ελληνες" είναι κι αυτοί που σε χρησιμοποιούν για να εξοντώσουν τους Έλληνες...

ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου